V Nitre horí hala, pri požiari zahynulo zhruba 6000 kusov hydiny

09.06.2020 Nitra

Nitra 9. júna (TASR) - Hasiči už viac ako štyri hodiny zasahujú pri požiari haly v meste Nitra, v ktorej sa nachádza liaheň hydiny. Následkom požiaru uhynulo asi 6000 kusov hydiny. TASR o tom informovala Katarína Križanová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru.

"Na mieste udalosti zasahujú hasiči z Nitry, Selenca, Šale a Drážoviec, ktorým sa požiar už podarilo lokalizovať, naďalej však pokračujú v likvidačných prácach," spresnila Križanová. Na miesto udalosti bola vyslaná expertízna skupina na zisťovanie príčin vzniku požiaru. Škoda bola predbežne vyčíslená na viac ako 200.000 eur.
 
 

Pri požiari haly v Nitre uhynulo 6500 kusov hydiny, škody sú obrovské

Nitra 9. júna (TASR) - Nitrianska polícia vyšetruje okolnosti požiaru liaharenskej haly v mestskej časti Nitry Párovské Háje, pri ktorom uhynulo 6500 kusov hydiny, z toho približne 6000 nosníc a 500 kohútov. „Vyšetrovateľ Policajného zboru okolnosti tejto udalosti vyšetruje ako zločin poškodzovania cudzej veci. Príčina požiaru je predmetom vyšetrovania,“ informovala Polícia SR na sociálnej sieti.

Požiar vypukol v utorok približne o druhej hodine ráno, hasičom sa ho podarilo lokalizovať po štyroch hodinách. „Na mieste zasahovalo 18 hasičov z Nitry, Selenca, Šale a Dražoviec so siedmimi kusmi techniky. Na miesto bola vyslaná expertízna skupina na zisťovanie príčin vzniku požiaru,“ potvrdil Michal Varga, hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru SR v Nitre. Podľa jeho slov bola vzniknutá škoda predbežne vyčíslená na vyše 200.000 eur.
 
 

Vyberte región